tiistai 15. maaliskuuta 2016

Uutta twistiä kinkkukiusaukseen !


Herkkukiusaus
- Taivaallisen hyvää kinkkukiusausta

Kinkkukiusaus on superhyvä ja helppo arkiruoka. Kinkkukiusaukseni sai ihan uutta twistiä kun kokeilin joukkoon lisäksi pekonia ja parmankinkkua. Herregud, se oli viedä kielen mennessään ! Tästedes se on meille Luxus-kinkkukiusaus.

Ohje:

4:lle

8 isoa Annabelle-perunaa
4 porkkanaa
2 norm.kokoista sipulia
pieni nippu kevätsipulia tai pala purjoa
250g-300g kinkkua
1 pkt pekonia
1 pkt ( 90-120g ) parmankinkkua
1 l ruokakermaa
mustapippuria myllystä
2 rkl voita
( ripaus suolaa, pekoni ja parmankinkku ovat suolaisia )

1. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Silppua sipulit ja leikkaa kinkku, pekoni ja parmankinkku suikaleiksi.

2. Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää mustapippuria myllystä. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa mutta muistathan että pekoni ja parmankinkku ovat suolaisia.

3. Voitele uunivuoka / vuoat ja lisää seos uunivuokiin. Kaada joukkoon ruokakerma ja ripauta pinnalle vielä hieman mustapippuria. Lisää kiusauksen päälle voinokare. 

4. Paista uunissa 175 asteessa n. 1,5 h. Paistoajan loppupuolella voit lisätä vuoan päälle kannen tai folion jotta paistopinta ei tummu liikaa. Kun kiusaus on valmis anna sen vielä tekeentyä huoneenlämmössä n. 10 min. 

Tarjoa raikkaan salaatin tai säilykepunajuurien kanssa.

Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa

Voitele vuoat ja kaada kiusausseos vuokiin. 

Kaada joukkoon reilusti ruokakermaa ja lisää vielä hiukan pippuria ja voinokareet

Paista uunissa 175 -asteessa n.1,5 h. Peitä vuoka foliolla paistoajan loppupuolella

T O D E L L A  H Y V Ä Ä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti