torstai 10. maaliskuuta 2016

Suussasulavat blinit


Suussasulavat
Blinit

Blinireseptejä on muutamia erilaisia variaatioita mutta takaan että tällä ohjeella valmistat rapeita ja kuohkeita, suussasulavia blinejä. Tarjoile blinien kanssa kirjolohen, muikun tai siian mätiä,smetanan ja sipulihakkeluksen kanssa ( salotti tai punasipulia ) ja jauha pinnalle mustapippuria myllystä.

Kokeile blinien kanssa myös muita täytteitä. Monista hyvin varustetuista tavarataloista ja kauppahalleista, Turussa esim. Herkkunuotasta löydät mätien lisäksi muitakin täytevaihtoehtoja, esim. kylmäsavulohitartar, siikatartar tai hauenmätimousse ( viimeksi mainittu on varsinainen gourmet-herkku ).
Ja jos et halua valmistaa blinejä itse, saat nekin valmiina monesta paikasta kuten Stockmann herkusta tai kauppahallien kalakauppiailta. Toki juuri paistettujen rapeiden ja voilla valeltujen blinien makua ei voita mikään!
Voit nauttia blinit myös perivenäläiseen tyyliin lisäämällä punajuuri -ja suolakurkkuhakkelusta sekä hakattua keitettyä kananmunaa. Myös sienisalaattia käytetään.

Blinit sopivat yhteen oluen ja snapsin kanssa.

Ohje:

( n. 10 kpl )

7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl tattarijauhoja
1 keltuainen
1/2 pulloa olutta
3 munanvalkuaista

Aloita taikinan valmistus jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Säilytä taikinajuuri yön yli jääkaapissa.

1. Esilämmitä kulho lämpimällä vedellä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Anna taikinajuuren turvota ja hapantua yön yli.

2. Lisää taikinaan hapantumisen jälkeen loput jauhot, keltuainen ja olut.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ( juuri ennen paistoa ) ja sekoita taikinan joukkoon jotta taikinasta tulee kuohkea.

4. Aloita paistaminen kirkastamalla runsas määrä voita hyvin matalalla liesilämmöllä ( 1-2 ). Ota talteen voin kirkas neste ja paista blinit siinä.
Paista blinit pienessä valurauta blinipannussa. Kaada pannulle kirkastettua voita ja lisää blinitaikinaa pannun puoliväliin asti ( blini kohoaa paistaessa ), käännä blini kun pintaan alkaa muodostua reikiä ja paistopinta näyttää ruskealta. Voit lisätä voita paistonaikana.

Ennen tarjoilua ja blinien lisukkeiden lisäämistä voit valella vielä blinit kirkastetulla voilla.

Nautinnollisia blinihetkiä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti