torstai 24. maaliskuuta 2016

Appelsiinikakku - Grand Marnier


Appelsiinikakku Grand Marnier

Appelsiinikakuista on lukuisia erilaisia versioita. Tämän appelsiinikakun inspiraation lähteenä ja pohjana oli eräs Valion julkaisema resepti. Olen testannut reseptiä muutaman kerran hieman muunneltuna ja nyt olen mielestäni löytänyt "sen oikean ". Kakku on erittäin mehevä ja kostea. Kun tein koko kakusta leivosmuotin avulla pyöreitä pikkukakkuja, se muistutti koostumukseltaan kovasti Runebergintorttua. Tarjoilin kakkupalat tomusokerilla pöllytettynä ja appelsiiniliköörillä maustetulla kermavaahdolla. Tähän ihastuin !

Ohje:

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 prk ( 200g ) Valion maustettua appelsiinirahkaa
2 korkillista Dr.Oetker appelsiiniaromia

1-2 appelsiinia ( koristeluun ja sitrussiirappiin )
Grand Marnierilla maustettua kermavaahtoa tarjoiluun

Sitrussiirappi:

50 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl appelsiinitäysmehua
yhden appelsiinin puristettu mehu
1/2 dl Grand Marnier -appelsiinilikööriä
1 tähtianis

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne, rahka ja appelsiiniaromi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi mutta vältä turhaa sekoittamista.
3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan ( 24 cm ).
4. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleiksi. Asettele kakun pinnalle vieri viereen. Voit jättää myös appelsiinit tässä vaiheessa kokonaan pois ja paistaa kakun sellaisenaan ja koristella kakun appelsiinifileillä paiston jälkeen.
Blogistani löydät ohjeen appelsiinien fileoimiseen. 
5. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h 20 min tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kakun kypsyyden pistämällä tikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa.

Huom! Peitä kakku leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa. Etenkin jos lisäsit appelsiinit ennen kakun paistoa.


Sitrussiirappi Grand Marnier:

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes siirappi hiukan sakenee. Poista tähtianis. Kaada kuuma siirappi tasaisesti kypsän kakun päälle ja anna imeytyä ja tekeytyä muutama tunti ( min. 2h )
Jos et lisännyt kakkuun appelsiiniviipaleita, koristele se juuri ennen tarjoilua appelsiiniviipaleilla tai renkailla sekä kermavaahdolla. 




Kakkuun lisätty appelsiiniviipaleet ennen paistoa


Kakku koristeltu paiston jälkeen

Leivosmuotin avulla isosta kakusta pienempiä kakkuja




Herkullista pääsiäistä kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti