Saaristolaisleipä
Tätä herkullista saaristolaisleipää leivomme monta kertaa vuodessa. Se on vakioherkku joulupöydässä sekä vakioleipä mökillämme saariston ruokapöydässä. Tällä kertaa valmistin sitä illanistujaisiin. Valmiista leipäsiivuista tein pyöreitä siivuja piparimuotin avulla, osasta tein kalan mallisia koska tarjoilin leipien päällä erilaisia kalaherkkuja.
Ohje:
1 l appelsiinimehua
75 g tuorehiivaa
1 1/2 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl maltaita
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
10 dl vehnäjauhoja
( jauhettua pomeranssinkuorta )
1. Sekoita hiiva huoneenlämpöiseen appelsiinimehuun. Lisää maltaat
ja liota n. 15-20 min.
2. Lisää suola, siirappi ja kaikki loput aineet ja sekoita hyvin.
3. Kaada taikina voideltuihin uunivuokiin ja anna nousta 1 1/2 tuntia.
Paista uunissa 175 asteessa 1 1/ 2 tuntia.
Sekoita pienessä kulhossa vähän siirappia & vettä.
Voitele leivät paistoajan loppupuolella siirappi-vesiseoksella.
![]() |
Saaristolaisleivän raaka-aineita |
![]() |
Pyöreät saaristolaisleivät munakokkelilla ja kylmäsavulohella |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti