Sinisimpukat
alkuruokana 4 hlöä
pääruokana 2 hlöä
Me suomalaiset olemme tottuneet nauttimaan simpukkamme valkoviini-kermassa valmistettuna. Tässä ohjeessa simpukat on valmistettu kevyemmin ja siten kuin norjalaiset ovat tottuneet niitä nauttimaan. Kerman tilalla on käytetty tomaattia. Tosin mikään ei estä jättämästä tomaatteja pois ja lisäämään kermaa perinteiseen tapaan jos täyteläisempi variaatio miellyttää enemmän. Sinisimpukat ovat mainio alkuruoka rapeakuorisen leivän ja valkoviinin kera. Me valmistimme pääruuaksi merianturaa herkullisen kastikkeen kera. Merianturan ohje löytyy myös blogista. Erinomainen ja herkullinen viikonloppuruoka !
Ohje:
2 kg sinisimpukoita
n. 3 rkl voita ( tai öljy )
4-5 isoa tomaattia
2 isoa sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1/2 ploa valkoviiniä
( 4 dl kermaa )
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua
1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Poista avautuneet ja rikkoutuneet
simpukat.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
Poista tomaateista siemenet teelusikalla kovertamalla.
3. Sekoita joukkoon tomaatit ja valkosipulit. Lisää valkoviini
ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
4. Kaada simpukat kattilaan ja pane kansi päälle. Keitä simpukoita
voimakkaasti kiehuvassa liemessä n. 5 min.
Ravista simpukoita kattilassa voimakkaasti kiehautuksen välissä.
Huom ! Jos haluat valmistaa simpukat perinteisesti kermassa, jätä tomaatit
pois ja nosta nyt simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen
kerma ja kiehauta vielä hetki. Jaa valmis liemi simpukoiden päälle ja koristele
persiljalla.
![]() |
Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Poista avautuneet ja rikkoutuneet yksilöt jotka eivät sulkeudu kuorta napauttaessa. |
![]() |
Sulata voi kattilassa (voit käyttää myös öljyä ) ja kuullota sipuli pehmeäksi. |
![]() |
Lisää kattilaan tomaatit ja valkosipulit sekä valkoviini. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. |
![]() |
Nosta simpukat syville lautasille ja koristele persiljalla. |
![]() |
Tarjoa simpukat alkuruokana rapeakuorisen leivän ja valkoviinin kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti