perjantai 12. helmikuuta 2016

Sinisimpukat kevyemmin

Sinisimpukat 

alkuruokana 4 hlöä
pääruokana 2 hlöä

Me suomalaiset olemme tottuneet nauttimaan simpukkamme valkoviini-kermassa valmistettuna. Tässä ohjeessa simpukat on valmistettu kevyemmin ja siten kuin norjalaiset ovat tottuneet niitä nauttimaan. Kerman tilalla on käytetty tomaattia. Tosin mikään ei estä jättämästä tomaatteja pois ja lisäämään kermaa perinteiseen tapaan jos täyteläisempi variaatio miellyttää enemmän. Sinisimpukat ovat mainio alkuruoka rapeakuorisen leivän ja valkoviinin kera. Me valmistimme pääruuaksi merianturaa herkullisen kastikkeen kera. Merianturan ohje löytyy myös blogista. Erinomainen ja herkullinen viikonloppuruoka !

Ohje:

2 kg sinisimpukoita
n. 3 rkl voita ( tai öljy )
4-5 isoa tomaattia
2 isoa sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1/2 ploa valkoviiniä
( 4 dl kermaa )
suolaa ja mustapippuria
persiljasilppua

1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Poista avautuneet ja rikkoutuneet
simpukat.

2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.
    Poista tomaateista siemenet teelusikalla kovertamalla.

3. Sekoita joukkoon tomaatit ja valkosipulit. Lisää valkoviini
    ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

4. Kaada simpukat kattilaan ja pane kansi päälle. Keitä simpukoita
    voimakkaasti kiehuvassa liemessä n. 5 min.
    Ravista simpukoita kattilassa voimakkaasti kiehautuksen välissä.
    Huom ! Jos haluat valmistaa simpukat perinteisesti kermassa, jätä tomaatit
    pois ja nosta nyt simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen
    kerma ja kiehauta vielä hetki. Jaa valmis liemi simpukoiden päälle ja koristele
    persiljalla. 

    

Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Poista avautuneet ja rikkoutuneet
yksilöt jotka eivät sulkeudu kuorta napauttaessa.

Raaka-aineet: sipulia, tomaatteja, valkosipulia, persiljaa,
voita tai öljyä, suolaa, pippuria ja valkoviiniä.
Poista tomaateista siemenet (halkaise ja koverra lusikalla )
ja silppua sipulit sekä persilja. Viipaloi valkosipulit.

Sulata voi kattilassa (voit käyttää myös öljyä ) ja
kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää kattilaan tomaatit ja valkosipulit sekä valkoviini.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Kaada simpukat kattilaan, pane kansi päälle ja keitä
simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä n. 5min.
Ravista simpukoita kattilassa voimakkaasti
kiehautuksen välissä. Jos haluat käyttää kermaa, nosta
reikäkauhalla simpukat syville lautasille ja lisää keitinliemeen
kerma ja keitä vielä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja
koristele persiljalla.

Nosta simpukat syville lautasille ja koristele persiljalla.

Tarjoa simpukat alkuruokana rapeakuorisen leivän
ja valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti