Pippuripossua ja riisiä
Pippuripossu on niin "iisi" ruoka että sillä voi yllättää kädettömämpikin kokki.
Lihat kun saa ruskistettua niin loppu hoituu kuin itsestään. Maistele ja maistele toisenkin kerran, pippurin määrän kertoo omat makuaistisi. Meilläpäin sitä pippuria rakastetaan ja tykätään että ruoka saa maistua mutta jos luonamme on lapsenlapsia käytämme pippuria hillitymmin. Sairaaloissa, päiväkodeissa ja kouluissa ruoka on pakostakin neutraalia mutta mielestäni lapsetkin saa opettaa syömään ruokaa joka maistuu! Halutessasi voit lisätä pippuripossuun myös hillosipuleita.
Pippuripossun voit hauduttaa syvässä kasarissa tai patavuoassa uunissa.
Ohje:
n. 500 g possun ulkofilesuikaleita
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
Knorr lihaliemifondi-kuutio
Knorr kasvisliemifondi -kuutio
1 rkl soijakastiketta
1 tl worcesterkastiketta
1-2 tl paprikajauhetta
3 tl /1 rkl mustapippuria ( myllystä/rouhe ) tai oman maun mukaan
2 dl kermaa ( pippurisempaa makua halutessasi voit käyttää pippuriruokakermaa tai lisätä tuhdin nokareen pippurituorejuustoa )
4 dl vettä
1-2 rkl tumma maizena suuruste
4 dl vettä
1-2 rkl tumma maizena suuruste
1. Suikaloi possu, sipuli ja porkkanat. ( Possun suikaleet voit ostaa myös valmiina )
2. Ruskista voissa/öljyssä possun suikaleet kahdessa erässä, kuumalla pannulla. Lisää lopuksi sipuli ja porkkanasuikaleet ja kuullota hetki. Lisää paprikajauhetta ja osa mustapippurista.
3. Lisää joukkoon fondikuutiot, vesi ja kerma sekä maizena suuruste. Sekoita ja lisää vielä soija, worcesterkastike ja mustapippurit. Anna hautua hiljalleen n. 1 tunti.
Tarkista maku ( pippuri/suola ) ja tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Helppoa ja hyvää !
![]() |
Pippuripossun raaka-aineita |
![]() |
Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden sekä raikkaan salaatin kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti