perjantai 12. helmikuuta 2016

Merianturaa voikermakastikkeessa

Merianturaa ja voikermakastiketta

Meriantura sopii loistavasti sinisimpukoiden jälkeen pääruoaksi. Meriantura eli kielikampela ei keimaile ulkonäöllään mutta se on herkullisin kala jonka tiedän. Merianturaa pidetäänkin maultaan parhaana kampelalajeista ja sen liha on arvokasta. Meriantura on täydellistä juhlaruokaa! 

Ohje:

2 merianturaa

1. Perkaa merianturat nahattomiksi kalan molemmin puolin

2. Leivitä vehnäjauho-pippuriseoksessa 

3. Lisää voi pannulle ja paista kalat kullanruskeiksi
( liha irtoaa hieman ruodosta )

Kalaruokavinkki ! Käytä lämpimiä ruokalautasia. Voit lämmittää
lautasia uunissa.

Kastike:

1 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
200 g voita
valkopippuria ja persiljasilppua

Laita kattilaan valkoviini ja kerma. Keitä hieman kasaan ja lisää voikuutiot
koko ajan vispaten. Laske lieden lämpötilaa reilusti ja/tai nosta kattila
pois liedeltä ja vispaa voi hyvin joukkoon. Lisää pippuri ja persilja.
Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Merianturaa voit tiedustella hyvin varustelluilta kalakauppiailta.
Meidän kalat "uivat" meille Turun Kauppahallin Herkkunuotasta.

Poista merianturan nahat molemmilta puolilta.

Nahka irtoaa helposti käsin vetämällä.

Nahattomat kalat

Sekoita vehnäjauhot, pippuri ja suola

Leivitä kalat vehnäjauhoissa


Paista kalat voissa molemmin puolin.

Käännä kalat vain kerran paistaessasi.
Paistoaika muutama minuutti per puoli.

Tarjoa meriantura voikermakastikkeen, parsan ja keitettyjen Annabelle-perunoiden kanssa.
Muistathan tämän kalaruoan kanssa kalaveitset ( ruoto ).

Juomaksi sopii valkoviini ja
muistathan että kokilla on lupa
siemailla viiniä myös kokatessaan :)

Voi-kermakastike vie kielen mennessään ! 

Laita kattilaan kerma ja valkoviini, kiehauta seosta hieman
kasaan koko ajan vispaten. Varo polttamasta kermaa pohjaan.

Sekoita voikuutiot joukkoon ja laske reilusti lieden lämpötilaa.
Nosta kattila vispauksen yhteydessä välillä pois liedeltä jotta
voi sekoittuu tasaisesti kermaan eikä "irtoa".

 Vispaa kastiketta kunnes voi on sekoittunut joukkoon hyvin.
Lisää joukkoon valkopippuria ja persiljasilppua.
Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti.ispaa

Tarjoa kala höyrytettyjen parsojen sekä Annabelle-perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti