HERKULLINEN SIEMENNÄKKÄRI
Kevyt ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle näkkärille. Runsaasti hyviä rasvoja ja kuituja. Psylliumia löydät lähes kaikista kaupoista, se on kuitupitoista ja tuo taikinaan sitkoa. Toisin kuin monissa muissa ohjeissa tässä ei ole mukana öljyä joten se on vieläkin kevyempää. Siemenissä itsessään on ravitsevia öljyjä ja ilman lisättyä öljyä näkkäri on rapeampaa ja säilyy pidempään.
Näkkäri on helppo valmistaa ja tästä neljästä pellillisestä riittää hieman pidempään. Tosin tähän tulee himo ja näkkäri katoaa nopeasti parempiin suihin.
Näkkäri on helppo valmistaa ja tästä neljästä pellillisestä riittää hieman pidempään. Tosin tähän tulee himo ja näkkäri katoaa nopeasti parempiin suihin.
Ohje
4 dl auringonkukansiemeniä
4 dl kurpitsansiemeniä
3 dl seesaminsiemeniä
3 dl pellavansiemeniä
(0,5dl chiansiemeniä)
5 rkl psylliumjauhetta
4 tl suolaa
1 dl Santa Maria pizzamaustetta ( oregano,basilika,meirami)
1,2 l haaleaa vettä
4 dl kurpitsansiemeniä
3 dl seesaminsiemeniä
3 dl pellavansiemeniä
(0,5dl chiansiemeniä)
5 rkl psylliumjauhetta
4 tl suolaa
1 dl Santa Maria pizzamaustetta ( oregano,basilika,meirami)
1,2 l haaleaa vettä
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita siemenet,suola ja pizzamauste. Lisää psylliumjauhe ja vesi. Sekoita. Anna seistä 10 min. Jaa taikina neljään osaan ja jaa taikinat leivinpaperilla vuoratuille uunipellille. Levitä ohut ja tasainen kerros. Levitystä helpottaa kun kostutat käsiäsi vesihanan alla levityksen aikana. Ripottele halutessasi sormisuolaa pinnalla. Paista 30 min ja leikkaa näkkärit pizzaleikkurilla haluamasi kokoisiksi näkkäreiksi. Jatka paistoa n.40 min tai kunnes näkkärit ovat rapeita. Irroita näkkärit leivinpaperista mahdollisimman pian.
Tarjoa erimakuisten tuorejuustojen ( kevyt) sekä vihannesten kanssa. Erityisen yhteensopivia makuja ovat olleet ruohosipuli/yrtit, aurinkokuivattutomaatti,kanttarelli ja valkosipuli. Nautiskellaan !
![]() |
Sekoita siemenet, suola ja pizzamauste kulhossa. |
![]() |
Lisää haalea/lämmin vesi ja sekoita. Anna seistä 10 min. |
![]() |
Jaa taikina neljään osaan ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi ja ohueksi. Kostuta käsiäsi useasti vedessä levittämistä helpottaaksesi. |
![]() |
Paista 160 asteessa n. 30 min. |
![]() |
Tarjoa tuorejuustojen ja kasvisten kanssa. Nam ! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti