maanantai 8. helmikuuta 2016

Appelsiini-inkivääribroileri

Appelsiini-inkivääribroileri

Kokeilin tätä ruokaa nyt jo toistamiseen uusiutuneen K-Ruoka lehden innoittamana. Tällä kertaa jo tiesin miten reseptiä tulisi muokata jotta siitä saisi entistäkin maukkaampaa. Raaka-aineet ovat edelleen samat mutta määrät ja mittasuhteet ovat hieman erit kuin alkuperäisessä ohjeessa. Appelsiinin ystävänä olen lisännyt appelsiinien määrän alkuperäisohjeen yhdestä kappaleesta 5-6 appelsiiniin koska mielestäni yksi appelsiini ei riittänyt alkuunkaan tuomaan makua. Samaa mieltä olen kahden tunnin marinoitumisajasta jonka olen muuttanut yön yli kestäväksi ( min 8h ). Kaiken kaikkiaan tämä on todella mehukas ja maukas ruoka, helppokin. Sopii mainiosti viikonloppuruuaksi mutta myös arkeen. Marinadi kannattaa tehdä ruoanvalmistusta edeltävänä iltana jolloin seuraavaan päivään ei jää juuri muuta kuin paistopuuhat. Suosittelen kokeilemaan !
Ohje:
1 rs ( n.1-1,5 kg ) broilerin koipireisiä ( marinoimaton )
7 salottisipulia
5-6 appelsiinia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl soijakastiketta
n. 2 tl suolaa
1 - 1,5 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa
1-1,5 tl mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta korianteria
1. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Purista kahden appelsiinin mehut suoraan kaksinkertaiseen pakastuspussiin. Sekoita joukkoon valkosipuli, soija, hunaja, raastettu inkivääri, suola ja pippuri. Silppua joukkoon puolet tuoreesta ruukkukorianterista.
Leikkaa broilerinkoivet kahteen osaan nivelen kohdalta ja lisää palat marinadipussiin. Sekoita paloja marinadissa ja hiero marinadia myös nahan alle. Tyhjennä pussista ilmat ja sulje se tiiviisti. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli ( vähintään 8h. )
2. Ota broilerit huoneenlämpöön n. puolituntia ennen kypsennystä. Kuori ja halutessasi halkaise salottisipulit. Kuori ja viipaloi appelsiinit ( 3-4 kpl ). Itse poistan appelsiineista kuoret sekä valkoisen kalvon koska ne tuovat ruokaan kitkerää makua.
3. Nosta broilerit laakeaan uunivuokaan tai pannuun marinadeineen. Lisää sipulit ja appelsiiniviipaleet.
4. Paista 200-asteessa n. 50-60 min. Kun broilerit ovat saaneet kauniin värin voit laittaa uunivuoan tai pannun päälle kannen tai folion . Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

Appelsiini-inkivääribroilerin
raaka-aineita

Valmista marinadi. Sekoita
hienonnetut valkosipulinkynnet,
appelsiinien mehut, soija, hunaja,
suola, raastettu inkivääri ja
pippurit sekä tuoretta
korianterisilppua.

Leikkaa broilerinkoivet kahteen osaan.

Laita broilerinpalat kaksinkertaiseen
marinadipussiin. Hiero marinadia
myös nahan alle.

Poista pussista ilmat ja sulje se tiiviisti.
Anna marinoitua kylmässä yön yli tai vähintään 8h.
Marinoitumista tehostaaksesi voit kääntää pussin
kerran marinoitumisen aikana.

Kuori ja halkaise salottisipulit.
Kuori ja viipaloi appelsiinit ( 3-4 kpl )

Nosta broilerit uunivuokaan marinadeineen ja lisää
sipulit sekä appelsiiniviipaleet.

Paista 200 -asteessa n. 50-60 min.

Kun broilerit ovat saaneet kauniin värin voit laittaa
uunipannun päälle kannen trai folion.

Tarkista broilerin kypsyys haarukalla. Lihan nesteen
ollessa kirkasta on broileri kypsää. Punertava
neste kertoo broilerin raakuudesta.

Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa riisin tai couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti