tiistai 21. kesäkuuta 2016

Saaristolaisleipä & Gubbröra


Saaristolaisleipää
kylmäsavulohella ja mädillä
tai 
Gubbröra- sillikimaralla

Tämä saaristolaisleipä on vakioherkkumme kaikissa juhlapöydissämme. Se kuuluu niin jouluun kuin juhannukseenkin. Se on jo sellaisenaan niin hyvää, ettei kaipaisi kuin pelkkää voita mutta ehdottomasti voita! Juhlavan leivästä tekee herkulliset lohitäytteet ja suolaisen herkkupalan siitä saa esim.brunssipöytään kun kumoat leivälle reilusti Gubbröra-sillikimaraa. Saaristolaisleivän ohjeen löydät blogistani 6.3 julkaistuna.

Saaristolaisleivän täytteensä voita, salaattia, munakokkelia ja kylmäsavulohta


Tarjoa leivän ja Gubbröran kanssa kirjolohen mätiä

Saaristolaisleipää ja salaattia, kylmäsavulohta, kurkkua ja sitruunaa

Brunssipöydän kokoamista. Kuvassa oikealla Gubbröra- sillikimaraa ja Palttoonnappeja. Etualalla parsaa parmankinkkukääreessä. Tammenlehvä- salaattipedillä olevat kananmunanpuolikkaat on täytetty Hellmans- majoneesilla sekä katkaravuilla ja koristeltu ruohosipulisilpulla.

Gubbröra
Wanhan ajan silli-anjovisherkku

4 munaa
1 rasia anjovisfileitä
2-3 pientä annospalaa /filettä matjessilliä
1 punasipuli
1 rkl tilliä ( 1 rkl ruohosipulia )
1 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
valkopippuria

Koristeluun:

Kirjolohen mätiä tai mätitahnaa, tilliä, persiljaa, sitruunanviipaleita ja salaatinlehtiä.

Keitä munat koviksi ja silppua ne. Paloittele anjovis ja silli. Silppua sipuli, tilli ja ruohosipuli.
Sekoita aineet keskenään. Lisää ranskankerma ja vatkattu kerma. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile saaristolaisleivän, ruisnappien tai uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti