Saaristolaisleipää
kylmäsavulohella ja mädillä
tai
Gubbröra- sillikimaralla
Tämä saaristolaisleipä on vakioherkkumme kaikissa juhlapöydissämme. Se kuuluu niin jouluun kuin juhannukseenkin. Se on jo sellaisenaan niin hyvää, ettei kaipaisi kuin pelkkää voita mutta ehdottomasti voita! Juhlavan leivästä tekee herkulliset lohitäytteet ja suolaisen herkkupalan siitä saa esim.brunssipöytään kun kumoat leivälle reilusti Gubbröra-sillikimaraa. Saaristolaisleivän ohjeen löydät blogistani 6.3 julkaistuna.
![]() |
Saaristolaisleivän täytteensä voita, salaattia, munakokkelia ja kylmäsavulohta |
![]() |
Tarjoa leivän ja Gubbröran kanssa kirjolohen mätiä |
![]() |
Saaristolaisleipää ja salaattia, kylmäsavulohta, kurkkua ja sitruunaa |
Gubbröra
Wanhan ajan silli-anjovisherkku
4 munaa
1 rasia anjovisfileitä
2-3 pientä annospalaa /filettä matjessilliä
1 punasipuli
1 rkl tilliä ( 1 rkl ruohosipulia )
1 dl ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
valkopippuria
Koristeluun:
Kirjolohen mätiä tai mätitahnaa, tilliä, persiljaa, sitruunanviipaleita ja salaatinlehtiä.
Keitä munat koviksi ja silppua ne. Paloittele anjovis ja silli. Silppua sipuli, tilli ja ruohosipuli.
Sekoita aineet keskenään. Lisää ranskankerma ja vatkattu kerma. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile saaristolaisleivän, ruisnappien tai uusien perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti