sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Katkarapuleipä

Katkarapuleipä

Oi niitä aikoja - Varmasti kaikki muistavat "Ruotsin laivojen" -katkisleivät 80-luvulta. Varsinainen hittiherkku ! Maistuuhan tuo edelleen. Norjalainen mieheni saa silloin tällöin tuotua kotiin kylmäkuljetuksena tuoreita Norjalaisia katkarapuja, ja ah! - ne maistuvat taivaallisilta, niin tälläkin kerralla. Katkarapuleipään käyvät toki sulatetut pakasteravut tai liemessä olevat ravut joita molempia löytyy lähes kaikista kaupoista. Tuoreita katkarapuja kun meiltä Suomesta ei valitettavasti saa.

Näitä tarvitset:

Katkarapuja ( liemessä tai pakasteena )
Hyvää, tuoretta vaaleaa leipää
majoneesia
keitettyjä kananmunia viipaleina
tillisilppua
sitruunalohkoja 
( tomaattia, kurkkua )

Voitele leipä ohuelti voilla. Levitä kananmunaviipaleet leivän päälle ja niiden päälle majoneesia. Kasaa katkaravut leivälle näyttäväksi keoksi. Silppua päälle tilliä ja halutessasi purista rapujen päälle sitruunan mehua. Aidot " Ruotsin laiva" - leivät olivat tehty isoon paahtoleipään ja niiden päällä oli myös tomaattilohko sekä kurkkuviipaleet.
Katkis-leivät toimivat aina, niin kesällä kuin talvella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti