tiistai 21. kesäkuuta 2016

Juhannuspöydän herkkuja

Isoäidin hölskytyskurkut &
Kesäsalaatti

Isoäidin hölskytyskurkut
1/2 kg Avomaankurkkuja
1/2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1/2 dl etikkaa
1 1/2 dl vettä
Runsaasti tuoretta tillisilppua

Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Sekoita suola, sokeri, vesi ja etikka keskenään. Lado kurkut kannelliseen astiaan. Kaada päälle etikkaliemi, sulje kansi ja ravista/ hölskytä voimakkaasti. Ennen tarjoilua anna kurkkujen maustua viileässä muutamia tunteja.


Kesäsalaatti

Jääsalaattia
Tammenlehväsalaattia
Halkaistuja kirsikkatomaatteja
Kurkkua
Makeaa paprikaa
Retiisejä
Kevätsipulia renkaina

Lado salaattiaineet kerroksittain isoon lasimaljaan ja tarjoile suosikki-salaatinkastikkeesi kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti