Retro-peltipiirakka
Tämä viikko on ollut makumatka lapsuuteen, varsinaista retroilua siis. Ensin valmistin tämän iki-ihanan jauhelihapiirakan josta valmistuu suolaista särvintä vaivattomasti isommallekin porukalle ja sitten päätin erään uneni innoittamana tehdä vielä tiikerikakun jota twistasin uneni ohjeistamana. ( Kakun ohje blogissani )
Lapsuudessani tämä piirakka kelpuutettiin saunaillan herkusta moniin muihinkin tilanteisiin. Sitä tarjoiltiin vappubrunssilla, tupaantuliaisissa, merkkipäivillä, piknikeillä jne. Isommalle mökkivieraslaumalle se on ihanteellinen, helppo valmistaa ja pellillisestä kyllä riittää. Tarjoa vaikka raikkaan salaatin kanssa.
Ohje:
1 pkt lehtitaikinaa ( pakastealtaasta )
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
3 kananmunaa ( 1 voiteluun )
250 g juustoraastetta ( emmental tai vastaava )
2 dl maitoa
n. 5-6 dl keitettyä riisiä ( puuroutumaton )
2 dl porkkanaraastetta
2 tl mustapippuria
1 tl valkopippuria
paprikamaustetta
1 tl suolaa
Chef Fondue lihaliemifond
1. Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi.
2. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja mausteet. Paista vielä hetki.
3. Lämmitä uuni 220 -asteeseen
4. Tee munamaito ( 2 munaa & 2 dl maitoa ) ja mausta se ripauksella mustapippuria.
5. Sekoita riisi ja jauhelihaseos keskenään.
6. Kauli puolet lehtitaikinasta leivinpaperille ja nosta se uunipellille. Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle ja lisää sitten jauhelihariisiseos.
Kaada munamaito tasaisesti päälle. Lisää loppu juustoraaste.
7. Peitä piirakka kaulituilla taikinalevyillä /taikinalevyllä ja nipistä piirakan reunat kiinni munamaitoseosta apuna käyttäen.
8. Voitele piirakka munalla ja pistele piirakan pintaan haarukalla reikiä jotta piirakka ei kohoa uunissa liiaksi.
9. Paista kullanruskeaksi n. 20 - 25 min riippuen uunin tehosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti