maanantai 16. toukokuuta 2016

Grillisesonki alkaa - Tonnikalapihvit

Tonnikalasalaatti

Tonnikalasalaatti on nopea, herkullinen ja kevyt. Tonnikalapihvit voi grillata tai paistaa pannulla. Meidän pihvit valmistuivat grillissä. Kalan kypsennyksen kanssa kannattaa olla tarkkaavainen jotta kala ei kypsy liiaksi koska silloin se menettää mehukkuutensa ja on kuivaa. Tonnikalafileen tulee jäädä sisältä raa´aksi tai mediumiksi. Grillin tulee olla kuuma ja kypsennysaika on lyhyt. Ennen grillausta, valele pihvit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.



Näitä tarvitset:

- tonnikalapihvejä ( 1 kpl/ruokailija )
- rapeaa salaattia
- kevätsipulia ohuina renkaina
- kirsikkatomaatteja
- keitettyjä kananmunan puolikkaita
- grillattu sitruunan lohko ( purista mehua kalalle )

Salaatin kastikkeeksi voit valmistaa sitruuna-vinaigretteä:

1/4 dl valkoviinietikkaa
1/2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunanmehua
1 tl hunaja-dijonsinappia
1/2 dl laadukasta neitsytoliiviöljyä

ripaus suolaa, sokeria ( hunaja ) ja mustapippuria
oman maun mukaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti